Εξοικονομώ κατ' οίκον

Επωφεληθείτε από το Πρόγραμμα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

 

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας [email protected]  για να ενημερωθείτε για τις λύσεις που σας προσφέρει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια» καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σας βοηθήσουμε. 

Τί είναι όμως το εξοικονόμηση κατ’ οίκον και πως μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από αυτό

Τί είναι το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον;

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας (διαμέρισμα, πολυκατοικία, μονοκατοικία) κατά μία ή δύο ενεργειακές κλάσεις, εξοικονομεί για σας ενέργεια και χρήματα και παράλληλα αυξάνει την αξία της κατοικίας σας! 
H ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με παρεμβάσεις που προτείνει ο ενεργειακός επιθεωρητής μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Τί επιδοτεί το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον II;

Η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει και το 70%. Επιλέξιμες παρεμβάσεις του προγράμματος αποτελούν η αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου ή η μόνωση της ταράτσας, η τοποθέτηση τεντών και συστημάτων σκίασης, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (αλλαγή καυστήρα πετρελαίου),  η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ή λέβητα pellet, ξύλου ή βιομάζας, η εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού, η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα κ.α.  

Ποιές από τις εργασίες και τα προϊόντα που χρηματοδοτούνται μπορούμε να αναλάβουμε εμείς;

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε Μελέτη / Τοποθέτηση / Προμήθεια του συστήματος θέρμανσης – ψύξης και του συστήματος Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε την Μελέτη – Εγκατάσταση και Προμήθεια για:

α) Αντλίες Θερμότητας αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση / ψύξη χώρου

β) Σύστημα καυστήρα – λέβητα πετρελαίου

γ) Σύστημα καυστήρα – λέβητα Φυσικού Αερίου / Υγραερίου

δ) Σύστημα λέβητα βιομάζας - πελλέτας - ξύλου

ε) Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης / Ψύξης ) - Κλιματισμός

στ) Διατάξεις αυτόματου ελέγχου λειτουργίας συστήματος θέρμανσης

ζ) Ηλιακό Θερμοσιφωνικό σύστημα συλλέκτη – ταμιευτήρα αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)

η) Ηλιοθερμικό σύστημα συλλέκτη – ταμιευτήρα αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) βεβιασμένης κυκλοφορίας

θ) Ηλιοθερμικό σύστημα παροχής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) και υποβοήθησης θέρμανσης χώρου

ι) Αντλία θερμότητας για παροχή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)

Μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» δίνεται η δυνατότητα επιδότησης της απόκτησης ενός συστήματος θέρμανσης – ψύξης ή ενός συστήματος Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μειώνοντας σημαντικά το αρχικό κόστος. Οι έμπειροι μηχανολόγοι/ηλεκτρολόγοι μηχανικοί θα σας καθοδηγήσουν για να επιλέξετε τα κατάλληλα συστήματα με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για εσάς.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι προκειμένου να μπορέσει κάποιος να λάβει τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα πρέπει να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις των συστημάτων αυτών και να περιλαμβάνονται σε αυτά που επιδοτούνται από το πρόγραμμα.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν το υπουργείο έχει δημιουργήσει το Μητρώο Επιλέξιμων Συστημάτων στα οποία τηρούνται τα είδη και τα στοιχεία όσων συστημάτων θεωρούνται επιλέξιμα για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ».

Ποιούς αφορά το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον II";

To Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση  κατ' οίκον II» είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση και αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες είτε διαμερισμάτων είτε μονοκατοικιών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορά μόνο ακίνητα οικιακής χρήσης και όχι επαγγελματικής, όπως καταστήματα, τα οποία είναι δηλωμένα σαν πρώτη κατοικία.

Ποιά ακίνητα αφορά;

Είναι επιλέξιμα όλα τα διαμερίσματα ανεξαρτήτου εμβαδού και οι μονοκατοικίες παντός τύπου. Η επιλεξιμότητά του εξαρτάται από την ενεργειακή κλάση στην οποία κατατάσσεται (χαμηλότερης ή ίσης της Δ’).

Τί βελτιώσεις περιλαμβάνει σε διαμερίσματα / μονοκατοικίες;

Επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι αυτές με τις οποίες θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τουλάχιστον κατά μία βαθμίδα.
Για παράδειγμα από την βαθμίδα Ε που ανήκουν και τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα να ανέβει στην βαθμίδα Δ.
(Οι κατοικίες με ανεπαρκή θερμομόνωση, είναι πολύ ενεργοβόρες και εφόσον δεν έχουν προβεί σε ριζική ανακαίνιση, θα βρίσκονται με μεγάλη πιθανότητα σε κατηγορία μικρότερη ή το πολύ ίσης της Δ. Σε κάθε περίπτωση η ενεργειακή κατηγορία θα προκύψει από την ενεργειακή επιθεώρηση.)
Τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης εξωτερικά ή εσωτερικά του κτιρίου ή  μόνωση της ταράτσας, η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα, η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης όπως η αλλαγή του καυστήρα ή η εγκατάσταση καυστήρα pellet, ξύλου ή βιομάζας, η εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού ή η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας συνδεδεμένα με το σύστημα θέρμανσης ή ακόμα και η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης όπως τέντες, ρολά και εξώφυλλα, κ.α.

Τί προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να μπω στο πρόγραμμα;

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία (επικαρπία, ψηλή κυριότητα) οποιουδήποτε ποσοστού σε επιλέξιμο ακίνητο και να έχει ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω από 40.000€ ή οικογενειακό κάτω από 50.000€.
Όσον αφορά το ακίνητο μπορεί να είναι διαμέρισμα ή μονοκατοικία οποιουδήποτε έτους κατασκευής αρκεί να υφίσταται νόμιμα. Θα πρέπει να μην  είναι επαγγελματικής χρήσης.

Πόσο καθυστερεί η γραφειοκρατία και τι έγγραφα πρέπει να προσκομίσω σε εσάς;

Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει όλη τη διαδικασία μόνος του, η  εμπειρία έχει δείξει ότι θα χρειαστεί κατά μέσο όρο από 12 έως 24 μήνες (Βάσει στατιστικών του έτους 2013) μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ενώ καλείται και να συντονίζει τους προμηθευτές αλλά και συνήθως του ζητείται να καταβάλει πρώτα σε αυτούς το κόστος των παρεμβάσεων ενώ θα περιμένει να πληρωθεί με την ολοκλήρωση του φακέλου για να πάρει κάποια στιγμή τα χρήματά του πίσω.
Εμείς επειδή λειτουργούμε ουσιαστικά ως υπηρεσία μίας στάσης ολοκληρώνουμε την διαδικασία το αργότερο σε 5 μήνες (Βάσει στατιστικών του έτους 2013) από την αρχική αίτηση χωρίς να απασχολούμε τον ενδιαφερόμενο και χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στους συμβεβλημένους μας προμηθευτές ενώ αναλαμβάνουμε και την διοικητική επίβλεψη του έργου χωρίς μάλιστα να μας πληρώσει ούτε 1 ευρώ.
Όσον αφορά τα δικαιολογητικά, θα χρειαστούμε με την αίτηση κάποια έγγραφα που αφορούν την τραπεζική προέγκριση καθώς κα τον τίτλο κτήσης και την άδεια οικοδομής του ακινήτου και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που θα του τις δώσουμε έτοιμες απλά για υπογραφή.

Μπορώ να πληρώσω ο ίδιος τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής μου χωρίς να μπλέξω με τράπεζα και δάνειο;

Ναι μπορείτε να πληρώσετε ο ίδιος τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής σας χωρίς να χρειάζεται να πάρετε δάνειο από την τράπεζα.

 

Δείτε ολα τα προϊόντα μας εδω:

 ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ   ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ   ΘΕΡΜΑΝΣΗ   ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
25ης Μαρτίου 115 ΧΑΡΙΛΑΟΥ
T.K. 54249
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:2310.32.10.20
ΤΗΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ:210.22.02.762
KINHTO697.81.82.300
KINHTO694.32.20.092
EMAIL[email protected]

active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης